BAHAYA BEGINER LUCK

Kita kena sentiasa berhati2 dan berwaspada dgn 2 istilah yg sememangnya wujud di dlm forex iaitu 'beginner luck' dan 'tiada yang mustahil'.... 

🚫 jangan terperangkap dgn beginner luck dimana anda jadikan ia sbg satu kayu ukuran pencapaian anda yang cemerlang sbg benchmark bersama rekod trading.. sbg contoh, anda masih baru buka akaun usd1000, trade dpt grow sampai usd10k dlm masa seminggu.. after tu diulang2 berkali2 sudah tidak mampu lagi nk buat perkara yg sama.. .. duit dah byk habis.. alih2 nk depo usd10 pun dah x mampu.. tapi hati tu tetap memikirkan ingin capai target yg sedemikian.. keegoaan dlm diri menjadi2.. walhal diri kayap.. bila org lain berckp lebih sikit dari dia just buat muka sengih2 lagak poyo.. sbb terlalu bangga usd1k dpt buat jadi usd10k.. rasa diri tetap hebat.. alih2 minum teh secawan pun x mampu nk byr suh org lain belanja.. menatanggg..

🚫 memang benar tiada yg mustahil dlm fx.. klu kita target nk capai income 5 angka dlm tempoh 2-3 bulan sure boleh capai.. nk capai 6 angka sebulan maybe 5-6 bulan kita mampu capai.. malahan angka jutaan pun kita mampu capai.. tapi bukan semudah itu.. kalau kita tau caranya dan bijak di dlm mengambil peluang.. TETAPI harus diingat juga kerana tiada yg mustahil dlm forex, modal 6-7 angka pun boleh lenyap sekelip mata.. harta tinggi menggunung pun boleh rata bila2 masa.. dan kita bermula dgn langkahan kaki sbg seorg yg kaya, kita terus ditendang keluar dari industri ini seperti gaya pink panther berjalan muka selenge dlm keadaan kita sudah jadi papa kedana... natanggg sungguh..

Maka, berpijaklah dibumi yg nyata..

p/s: beginer luck ni admin juga pernah lalui seawal kenal forex. Depo 50usd dapat profit 300usd satu malam je dapat. Hasilnya wt beli henfon.. huhu pastu xdpt2 dah nak buat macam tu. Korang macam mana? Penah dapat x? Share sikit pengalaman korang kt ruang komen tu. Hehe

Ringankan tangan korang untuk share semoga ia memberi manfaat kepada orang lain. Korang ada pendapat nak share? Jgn lupa luahkan di ruangan komen 😊

cc: fb Zamrin bin Arifin 

No comments

Powered by Blogger.