KENAPA TRADER SELALU HIGH RISK


Kenapa Seseorang Trader itu High Risk??

Banyak faktor yg menyebabkan seseorg trader itu bersifat high risk... antaranya yg aku dpt kenalpasti adalah:

PEMIKIRAN TIDAK REALISTIK mungkin dari awal mengenal forex disogokkan dgn cerita forex ni senang.. senang2 boleh dpt income sepantas kilat.. atau bertemu dgn individu yg tidak realistik.. hanya memikirkan tiada yg mustahil dlm dunia.. menjadikan pencapaian2 trader2 lain yg konon2 power boleh capai beribu2 persen seminggu.. dan ingin jadi seperti itu.. ttp tidak sedar padahal byk faktor nasib..

TRADER TAKSUB TEKNIK. kalau jumpa golongan ni suka sgt bercerita pasal teknik itu power ini power boleh buat profit kaw2.. atau rasa bangga sgt dgn teknik sendiri itu yg terbaik xde satu teknik lebih baik dari teknik dia.. sbb tu la bila jumpa je set up kasi boooommm terus.. sbb teknik powerkan.. aku sakit kepala kalau lepak org yg mcm ni.. baik sembang hal awek lagi bagusss..

HABIT DAN HABITAT. bagi aku lain maksudnya.. habit tu ialah tabiat dan habitat tu sbb mmg dah dilahirkan dari keturunan mcm tu.. kenapa jadi tabiat? biasa trader ni akan mula dgn modal kecil.. mungkin puluh2 usd atau ratusan usd.. bygkan dgn modal usd100, target 10% sebulan baru jadi usd10.... nk makan apa kan? alih2 bila buat sekejap je grow sampai cecah ratusan %.. ada syioookk kan? mungkin ada yg mc.. ttp ada yg grow boleh sampai usd500 malah lebih dari tu... maksud disitu ini penyumbang utama kesannya akan menjadi habit... org mcm ni, lepas tu dia trade akaun usd1000, usd2000 masih sikap yg sama, percayalah, kau bagila akaun sejuta pun dia akan trade akaun tu mcm usd100 jugak... yg menjadi HABITAT ialah bila ia menjadi seorang GURU... jadi benih2 percambahan telah menular meresap ke trader2 baru yg lain.. ini dinamakan habitat hemoroposis enqueona hobotraskus

KEJAYAAN LEPAS DIJADIKAN SEBAGAI BENCHMARK ada trader yg pernah mencapai kejayaan dlm trading.. maybe dgn capital kecil mampu grow sampai puluhan ribu usd... mungkin 1 kali pernah capai.. mungkin ada yg capai beberapa kali... tapi yg pelik majoriti yg aku jumpa silap2 modal depo pun x mampu.. mana pergi yg untung gila babas dulu? Biasa trader mcm ni dia terus meletakkan kemampuan grow akaun luar jangkaan sbg pencapaian dan kejayaannnya.. mereka beliau lupa dalam forex adanya istilah Beginner Luck.. atas ketidaksedaran istilah itu pasti akan memakan diri sendiri... jadi asalkan dpt akaun virgin je terus rentap kaw2.. xde belas kasihan.. umpama seperti tiada lagi hari esok... dan selamanya begitulah dirinya... org mcm ni kalau direbus x empuk dan sebaiknya rebus terus dgn air clorox... kalau x mujarab mesti mustajab

Ringankan tangan korang untuk share semoga ia memberi manfaat kepada orang lain. Korang ada pendapat nak share? Jgn lupa luahkan di ruangan komen 😊

cc: fb Zamrin bin Arifin 

No comments

Powered by Blogger.